Llibres o cigarrets Ver más grande

Llibres o cigarrets

Año de publicación2016
AutorGeorge Orwell
Páginas144
EditorialViena
Número edición1
TraducciónDolors Udina

9788483309063

15,38 €

DISPONIBLE

Sinopsis

Als anys quaranta, un amic de George Orwell que era director d'un diari va anar a visitar els obrers d'una fàbrica. En preguntar-los quines seccions del diari els interessaven menys, no van dubtar ni un segon: la de llibres! «Per què l'hauríem de llegir, si gairebé sempre parlen de llibres que costen dotze xílings i mig! La gent com nosaltres no es pot gastar dotze xílings i mig en un llibre!», van respondre. Tot i que no calia ser gaire observador per adonar-se que no dubtaven a gastar-se'ls en cigarrets o en apostes. 
La resposta de George Orwell va ser escriure l'article «Llibres o cigarrets», que va aparèixer a la premsa anglesa el 1946, i que acabem de publicar en una magnífica traducció de Dolors Udina. En aquest article Orwell compta els llibres que té per casa, i fa el càlcul de quant li van costar i quants cigarrets haurien representat. 
Val a dir que Orwell no va deixar mai de fumar. El trobareu en moltes fotografies amb un cigarret entre els llavis. Tot i que potser precisament els cigarrets van agreujar la tuberculosi que el va portar a la tomba amb només 47 anys. 
Llegir, doncs, no és tan car; el que és car és escollir malament. Com tot a la vida. 
Llibres o cigarrets, de George Orwell, recull altres articles d'Orwell sobre llibres, llibreters, crítics i escriptors. Val uns 2 paquets i mig de tabac. No té cap contraindicació. Potser algun efecte secundari desconegut...

 

Us adjuntem l’article que va escriure referint-se als crítics dels diaris... veureu com les repartia.(cliqueu)

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escribe tu opinión

Llibres o cigarrets

Llibres o cigarrets