Pluja Ver más grande

Pluja

Año de publicación2016
AutorAntoni Clapés
Páginas76
EditorialAdiA
Número edición1

9788460813101

9,62 €

DISPONIBLE

Sinopsis

El lector que s'enfronti a aquest llibre i que ja conegués alguns dels trets de la meva escriptura potser s’estranyarà de trobar —en la primera part— tres poemes extensos (potser, també, intensos?), descriptius, molt conceptuals, a frec, tal vegada, del discurs reflexiu. No hi ha res d’estrany, penso. Simplement, es tracta d’uns textos que van néixer, sobtadament, en hores crepusculars, girant el cap enrere, tractant de fer inventari de tot allò après, si era après, al llarg d’una vida que ha transitat entre la reflexió i l’acció. De fet, els tres poemes insisteixen a voler dir el mateix que el conjunt de l’obra anterior i de la posterior, però d’una manera menys velada: dir una vida a través de la transparència d’uns textos; perquè, com va ensenyar Eckhart, “allò que és transparent no sembla mai que participi de la naturalesa de la llum ni es veu que brilli si no s’hi ajunta algun objecte opac”. I aquest objecte opac és, naturalment, el poema.

Quant als textos de Microgrames es tracta d’un work in progress conjunt amb l’artista visual Alícia Casadesús; un treball començat fa uns dos anys i que, per ventura, encara continua. Aquesta escriptura seria, doncs, un aturar-se per passar comptes del que hem fet. No es tracta d’una ècfrasi sinó més aviat l’intent comú de cercar un cap de fil enmig de la boira amb el quals continuar avançant: teixint i desteixint.

Les dues parts, aparentment diverses, són memòria: contenen el que he anat escrivint des de sempre, perquè la poesia sempre és memòria —fragments, retalls, mostres— d’allò llegit, escrit i viscut: de llibre en llibre tan sols resten les traces, gairebé invisibles, d’un itinerari on es pot percebre tota una vida.

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escribe tu opinión

Pluja

Pluja