POESIA COMPLETA Ver más grande

POESIA COMPLETA

Año de publicación2015
AutorMANDELSTAM,OSSIP
Editorial1984
TraducciónJaume Creus

9788415835493

25,00 €

DISPONIBLE

Sinopsis

Mandelxtam va néixer a Varsòvia (llavors part de l'Imperi Rus), en el si d'una rica família jueva polonesa. El seu pare, un comerciant de pells, va poder rebre una dispensa per alliberar la família de la zona de residència i, aviat després del naixement d'Óssip, passaren a viure a Sant Petersburg. El 1900, Mandelxtam va ingressar a la prestigiosa Escola Tenixevski. L'escriptor Vladímir Nabókov i altres significatives figures de la cultura russa i soviètica han figurat entre els seus ex-alumnes. Els seus primers poemes van ser publicats els 1907 a l'almanac de l'escola.

L'abril de 1908, Mandelxtam decidí d'entrar a La Sorbona de París per estudiar literatura i filosofia, però marxà l'any següent per assistir a la Universitat de Heidelberg a Alemanya. El 1911, per continuar la seva educació a la Universitat Estatal de Sant Petersburg, de la qual els jueus n'estaven exclosos, es convertí al metodisme[1] i ingressà a la universitat el mateix any.[2] No va completar una llicenciatura formal.[3]

La poesia de Mandelxtam, agudament populista en esperit després de la Primera revolució russa el 1905, va esdevenir associada de prop amb les imatges simbolistes. El 1911, ell i altres joves poetes russos formaren el "Taller dels Poetes" (Rus: Цех Поэтов, Tsekh Poetov), sota el lideratge formal de Nikolai Gumíliov i Serguei Gorodetski. El nucli d'aquest grup va acabar sent conegut com a acmeistes. Mandelxtam escrigué el manifest per al nou moviment: El matí de l'acmeisme (1913, publicat el 1919). El 1913 publicà la seva primera col·lecció de poemes, La Pedra (Rus: Камень, Kamien); fou reeditada el 1916 sota el mateix títol, però amb poemes addicionals inclosos.

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escribe tu opinión

POESIA COMPLETA

POESIA COMPLETA